Možná se ptáte proč? Prostě proto, že spousta hasičských akcí je vyhlášená dobrou domácí kuchyní. A opět se také ukázalo, že má-li potravina skutečně chutnat, musí být vyrobena
z kvalitních vstupních surovin a také šetrnými postupy při respektování specifických preferencí českého spotřebitele. Takto vyrobené potraviny pak často svou kvalitou i chutí předčí i ty nejlepší zahraniční.
Již 11. ročník soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2019 a Dětská chuťovka 2019 se konal pod záštitou 1. místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky, místopředsedů Senátu Jana Horníka a Milana Štěcha, Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova a ministra zemědělství Miroslava Tomana. Uspělo celkem 61 českých firem, jejichž představitelé převzali na slavnostním vyhlášení výsledků ve čtvrtek 10. října v Senátu ocenění za nejchutnější potraviny vyrobené v České republice. Značkou ČESKÁ CHUŤOVKA 2019 se tak může nově pyšnit 185 výrobků (o 12 víc než loni) a značkou DĚTSKÁ CHUŤOVKA 2019 pak dalších 26 (o 3 méně než loni). Titulem Rytíř české chuti byli poctěni Jana Dostálová (za významný přínos potravinářskému výzkumu a jeho osvětu) a Jaroslav Radoš (za úspěšný rozvoj výroby jakostních a chutných masných výrobků v podkrušnohorském regionu). Cenu novinářů předala za jejího hlavního partnera Hasičskou vzájemnou pojišťovnu a.s, obchodní ředitelka Ing.Vladimíra Ondráková.
Kdo si chce opravdu pochutnat a navíc si případně srovnat své vlastní chuťové preference s verdiktem odborné či dětské poroty, nalezne seznam těch letošních, ale i v předchozích letech oceněných potravin, pyšnících se značkou ČESKÁ CHUŤOVKA nebo DĚTSKÁ CHUŤOVKA, jakož i další aktuální informace, na www.ceskachutovka.cz nebo facebooku ankety. K dispozici zájemcům je rovněž přehledná interaktivní Databáze vítězů České chuťovky a Dětské chuťovky